Finanspolitiska rådet

Finanspolitiska rådet
Box 3273, SE-103 65 Stockholm
Besök: Fleminggatan 7

Tel: 08-453 59 90

info@fpr.se
www.fpr.se

@Finpolradet
www.youtube.com/finanspolitiskaradet

Finanspolitiska rådet söker forskningsassistent

19 maj 2016

Dina arbetsuppgifter
Som Forskningsassistent på Finanspolitiska rådets kansli rapporterar du till kanslichefen och blir en del av en kvalificerad grupp forskare och analytiker med finanspolitik som specialitet. Kansliets centrala uppgift är att bistå rådet med att skriva rådets årliga rapport Svensk finanspolitik, med avancerat ekonomiskt analysarbete baserat på etablerad teori och gedigen empiri. Andra sammanhang där analyser och kommentarer kan bli aktuellt är i samband med t.ex. remissrundor, konferenser och internationella samarbeten. Ditt arbete består av professionellt textförfattande, sammanställning och analys av statistik, samt beräkningar som exempelvis hållbarhetskalkyler för de offentliga finanserna eller effekter av olika skatteförslag. I arbetet ingår administrativa uppgifter. Eftersom kansliet är litet är det viktigt att du kan sätta dig in i olika ämnesområden.

Dina erfarenheter och egenskaper
Du är nationalekonom, helst med inriktning på makroekonomisk analys eller finanspolitik. Du är troligen nyutexaminerad, forskningsstuderande eller med några få års relevant arbetslivserfarenhet. Det är meriterande med praktisk erfarenhet av analysarbete och kunskap i ekonometriska metoder och modellsimuleringar och/eller erfarenhet från praktik eller arbete med offentliga finanser inom regeringskansliet eller andra myndigheter. Du ska vara noggrann, flexibel och resultatorienterad. Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt och att du är en god skribent både på svenska och engelska. Det nära samarbetet med kollegorna kräver en prestigelös, kommunikativ och positiv personlighet, samtidigt som förmågan att effektivt organisera sin egen tid är helt nödvändig. Det här är en utmärkt möjlighet för dig som vill göra karriär som nationalekonom!

Ansökan och kontaktperson
I den här rekryteringen samarbetar Finanspolitiska rådets kansli med Compass. Du söker tjänsten genom Compass hemsida. Vid frågor kontakta gärna Compass rekryteringskonsult Bo Bengtsson på telefon: 0709-713 550 eller via www.compass.se

Välkommen med din ansökan!